Stres, brak ruchu i złe odżywianie to prosta droga do chorób określanych mianem cywilizacyjnej epidemii. Wszyscy wiemy, że możemy poprawić stan swojego zdrowia i mamy realny wpływ na długość oraz jakość swojego życia. Czy łatwo odpowiedzieć na pytania : co jeść, gdy mamy nadciśnienie, cukrzycę, jesteśmy po udarze czy zawale serca? Czy w czasie przeziębienia warto zjeść rosół czy drożdżówkę, a może lepsza głodówka? Jak odżywiać się w czasie niskiej aktywności fizycznej? Czy zdrowe odżywiania ma wpływ na nasz nastrój i zdrowie psychiczne? W MediPark uzyskasz odpowiedź na te pytania, a także dowiesz się jak wdrożyć zmiany w zwyczajach żywieniowych i, co ważne, jak w nich wytrwać. Pomożemy zadbać o właściwą dietę, która da poczucie dobrze spełnionego obowiązku wobec siebie samych w tych wymagających czasach.
Konsultacje dietetyczne dotyczą:
opracowanie
mgr Wioletta Rządkowska-Sygit
dietetyk
Absolwentka Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Dietetyka. Od 2016 roku pracuje jako dietetyk w Klinice Gastroenterologii, Hepatologii, Zaburzeń Odżywiania i Pediatrii Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” w Warszawie. Poradnictwem dietetycznym wspiera głównie pacjentów ze schorzeniami układu pokarmowego, nadwagą, otyłością oraz niealkoholowym stłuszczeniem wątroby. Członek multidyscyplinarnego zespołu zajmującego się leczeniem dzieci z zaburzeniami karmienia oraz zespołu żywieniowego opiekującego się pacjentami wymagającymi żywienia dojelitowego w warunkach domowych. Wykładowca oraz autorka prac o tematyce żywienia klinicznego dzieci.
Konsultacje dietetyczne w zakresie: